Direct mail

Direct mail is een communicatievorm met als doel respons te genereren.

Klanten en potentiele klanten kunnen direct en persoonlijk benaderd worden. Daardoor zijn ze geen onderdeel van een massabericht.

Een Direct Mailing kent twee vormen:

  1. Per post
  2. Online

Per Post

Geen ongeadresseerde reclamedrukwerk, maar een specifiek boodschap voor je klanten, potentiële klanten of relaties.

Je doelgroep per post bereiken kan op verschillende manieren. Wat dacht u van een brief, folder of briefkaart. Maar het kan origineler zoals bijzonder gevouwen kaarten of schuifkaarten enz.

Door middel van doelgroep segmentatie kan je post zeer gericht inzetten.

Post wordt nog steeds gezien als een medium met autoriteit dus uitermate geschikt voor loyalty.

Bij Groels kan je gebruik maken van het gemak van drukwerk en direct mail verspreiding in één. Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen, personaliseren, drukken en verzenden van jouw mailing

Online

Elk e-mail dat je direct naar klanten of potentiële klanten stuurt wordt beschouwd als direct e-mail. In deze e-mails worden vaak nieuwe producten aangeboden, bepaalde deals of promotie of roepen klanten op tot actie (call-to-action)

Direct e-mail kan ook bestaan uit reguliere E-nieuwsbrieven met details over je branche, nieuws en het promoten van je merk of product.

Internet is de ideale manier om met klanten de dialoog aan te gaan. Daarom wordt het ook wel dialoogmarketing genoemd. De inzet van social media zorgt ervoor dat deze dialoog steeds letterlijk gezien kan worden

Hoe post en online elkaar kunnen versterken

Direct mail kan ook een manier zijn om deze data te generen, dataverrijking. Heb je bijvoorbeeld alleen een postadres van veel klanten en je wil ze graag in de toekomst per e-mail bereiken. Dan kan je bijvoorbeeld een direct mailing per post versturen en de klanten vragen om via een formulier op het internet, de gegevens die ontbreken aan te vullen met de juiste gegevens. En zo kan je meer te weten komen over je klanten of potentiële klanten waarna je weer een gerichte direct mailing kan versturen.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je meer weten over direct mail en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk case contact us
Bezoekadres
Overige gegevens
  • IBAN NL74 RABO 0171 2020 74
  • BIC RABONL2U
  • KVK Tilburg 18030836