HP indigo digitale pers

Groels beschikt over de HP Indigo 7900 Digitale Pers. De Rolls Royce onder de digitale persen. Al in het jaar 2001 zijn wij als 'early adapter' met deze unieke techniek gestart, wat nu al de 4de generatie printer opgeleverd heeft.

Door het gebruik van vloeibare inkt krijg je de meest mooie resultaten. Het heeft de voordelen van offsetkwaliteit in combinatie met digitale flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Daardoor is het mogelijk om variabele data te printen en te printen in kleine oplages zonder in te leveren op de kwaliteit van het drukwerk.

Een uniek voordeel is dat de kwaliteit even goed is als de traditionele offset print, maar met een kostenvoordeel zodat het geschikt is voor kleinere oplages.

Het is leuk om een beetje meer te weten over de details van deze machine, zodat je net zo enthousiast wordt als ons.

Het beeld wordt digitaal gevormd binnen de pers, maar in tegenstelling tot de meeste digitale printers, wordt het beeld gevormd met behulp van vloeibare inkt. Deze inkt wordt vervolgens overgebracht naar een rubberdoek, en weer overgebracht naar het papier.

Als je een paar dingen weet over offsetdruk, herken je misschien het proces - het verschil is dat in plaats van een aluminium plaat die het beeld overbrengt, wordt het beeld digitaal geproduceerd. De rest van het proces is vrij wel gelijk als die van een offsetpers.

De reden dat we zo enthousiast zijn over vloeibare inkt, is dat het ons de mogelijkheid geeft om hoge kwaliteit te leveren. Vloeibare inkt hecht beter aan de vezels van het papier, waardoor je een natuurlijke uitstraling krijgt zoals bij offset drukken.

Het betekent ook dat als we op ongecoat papier drukken, de natuurlijke vezels van het papier te zien zijn. De meeste andere digitale printers maken gebruik van toner wat op het papier blijft liggen waardoor je een gladde, glanzende look krijgt. Dit is natuurlijk erg zonde al je geld hebt uitgegeven aan mooi kwaliteitspapier en het is bedekt met toner.

De vloeibare inkt presenteert, als het ware, het papier, waardoor je mooie resultaten krijgt waar we trots op zijn.

We zien ook dat creatieve bureaus en mensen het belangrijk vinden hoe hun drukwerk eruit ziet en hoe het voelt. Zij zijn dan ook bijzonder trots op wat ze maken en geven om de kwaliteit van het drukwerk.

Deze technologie betekent dat we de behoefte aan kwaliteit en de behoefte voor het leveren in kleinere oplages, beter op elkaar kunnen afstemmen.

Natuurlijk is er een omslagpunt waarop het kosteneffectiever wordt als we op een traditionele offset pers gaan drukken. Wij berekenen dit per opdracht. Wij gaan dan na of de kosten, droogtijd en afwerking gunstiger zijn met traditionele offset druk. Als dat het geval is kiezen we natuurlijk daarvoor.

Bekijk Case Contact US
Bezoekadres
Overige gegevens
  • IBAN NL74 RABO 0171 2020 74
  • BIC RABONL2U
  • KVK Tilburg 18030836