GROELS \ print media people en DekoVerdivas bundelen specialismen

Met ingang van 2019 onder één dak

De Tilburgse drukkerijen Groels en DekoVerdivas gaan intensief samenwerken. De twee bedrijven bundelen hun specialismen. Groels staat bekend als leverancier van kwalitatief hoogwaardig drukwerk en als dienstverlener op het gebied van drukwerk gerelateerde communicatie-oplossingen. DekoVerdivas is specialist in uitgebreide fulfilmentdiensten en biedt klanten maatwerkoplossingen voor innovatief mediagebruik. De krachtenbundeling betekent dat beide bedrijven vanaf 1 januari vanuit één gezamenlijke vestiging opereren.

Groels en DekoVerdivas zijn bekende namen in Tilburg en in Midden-Brabant. Drukkerij Groels -sinds vorig jaar GROELS \ print media people- bestaat bijna 60 jaar. DekoVerdivas is voortgekomen uit een fusie in 2009 van de drukkerijen Deko en Verdivas. Deko bestond toen al ruim 70 jaar, de oorsprong van Verdivas gaat nog verder terug.

Logos

Groels en DekoVerdivas zijn sinds april van dit jaar met elkaar in gesprek. “We waren al langer op zoek naar een ervaren partner op het gebied van fulfilment”, legt directeur Wim Groels van het gelijknamige bedrijf uit. “Behalve drukkerij zijn we ook dienstverlener op het gebied van nieuwe communicatie-oplossingen. Drukwerk staat al lang niet meer op zichzelf. We verzorgen processen, waarin we gepersonaliseerd drukwerk aan databases koppelen. En we passen geavanceerde oplossingen toe op het gebied van beeldherkenning, waarmee we de brug slaan tussen offline en online communicatie. Wat we echter niet of nauwelijks doen, is de verzorging van het logistieke proces rond grote drukwerkorders. Zoals opslag, voorraadbeheer en distributie. We spelen graag in op de toenemende vraag naar deze fulfilment diensten, maar hebben daarvoor onvoldoende ruimte in ons pand aan de Valkenjachtstraat in Tilburg. DekoVerdivas heeft zijn ruimte juist optimaal afgestemd op fulfilment. Niet voor niets zijn ze specialist op dat gebied. ”

Nieuwe pand Groels v2

“Bij ons ligt de focus inderdaad op het ontzorgen van klanten door middel van fulfilment”, aldus Jos Frijters en Marloes de Kok. Zij vormen de directie van DekoVerdivas. “Behalve op drukwerk leggen we ons toe het hele proces van warehousing, voorraadbeheer, verpakken en verzenden. Dat doen we vooral voor bedrijven en organisaties die permanent een grote diversiteit aan drukwerk gebruiken en waar bijvoorbeeld verschillende afdelingen of contactpersonen hun bestellingen bij ons doen. We hebben ons gespecialiseerd in het ontwikkelen en managen van geautomatiseerde workflow-processen en hebben die inmiddels zodanig geoptimaliseerd dat we als fulfilmentpartner een goede naam hebben. Verder leveren we, met onze kennis van automatisering en digitalisering, nieuwe maatwerkoplossingen op het gebied van communicatie. De tools die we ontwikkelen, zijn divers en gaan tot het aanwenden van digitale bestanden voor narrowcasting. We combineren onze grafische kennis en ervaring met onze knowhow op het gebied van nieuwe media en technieken. Deze ontwikkeling neemt niet weg dat we onze klanten ook kwaliteitsdrukwerk willen blijven bieden zoals Groels dat doet.”

Door hun specialismen te bundelen, kunnen Groels en DekoVerdivas een nog breder diensten- en productenpakket bieden. “Onze gezamenlijke toegevoegde waarde is meer dan de optelsom van beide bedrijven. Neem bijvoorbeeld de custom-made brandportals die we voor onze klanten ontwikkelen en waarmee ze online, in eigen beheer media kunnen samenstellen en bestellen. Die bijzondere dienstverlening gaan we samen door ontwikkelen. Behalve voor communicatiemanagers -en specialisten zijn we ook een volwaardige partner voor facility-managers van grotere bedrijven en organisaties. Met onze combinatie van hoogwaardig drukwerk, fulfilment en onze specialismen op het gebied van communicatie onderscheiden we ons in de branche. De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en communicatietechnologie zijn de afgelopen 10-15 jaar enorm snel gegaan. Daar moet je als grafisch bedrijf op inspelen. Wij laten zien hoe dat kan.”

HP_Indigo_7900

De intensieve samenwerking tussen beide bedrijven betekent dat GROELS \ print media people per 1 januari 2019 verhuist naar het pand aan de Posthoornstraat op het Tilburgse bedrijventerrein Kraaiven waar ook DekoVerdivas is gevestigd. “Al onze medewerkers -in totaal 25- zitten dan onder één dak. Met die vakmensen, die tegenwoordig dun gezaaid zijn, kunnen we het verschil maken. Bovendien beschikken we over een state-of-the-art machinepark, waaronder de HP Indigo 7900 voor perfect digitaal drukwerk, en een modern bedrijfspand.” Op dat pand prijken straks twee logo’s. “We blijven twee bedrijven met elk hun eigen identiteit, directie en medewerkers. In de contacten verandert er niets voor onze klanten. Zij behouden hun vertrouwde aanspreekpunten. De veranderingen zitten ‘m in de eerste plaats in onze gezamenlijke dienstverlening en productontwikkeling. Met de combinatie van GROELS \ print media people en DekoVerdivas heeft de grafische branche in Tilburg en Midden-Brabant er een sterke en toekomstbestendige speler bij.”

Bezoekadres
Overige gegevens
  • IBAN NL74 RABO 0171 2020 74
  • BIC RABONL2U
  • KVK Tilburg 18030836