SSL Certificaat? Https?

16-04-18

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Wanneer je een website bezoekt, open je een verbinding tussen je apparaat en die website.
Het is de standaard technologie om deze internet verbinding veilig te houden en gevoelige data te beschermen tussen twee systemen.

SSL zorgt er dus voor dat de data die verstuurd wordt tussen de gebruiker en de website of tussen systemen wordt versleuteld en zo onleesbaar wordt gemaakt. De data wordt gecodeerd zodat anderen dit niet kunnen lezen wanneer het wordt verzonden. Deze informatie kan van alles zijn, het hoeft niet per se om gevoelige informatie te gaan, maar ook bijvoorbeeld adresgegevens in een contactformulier die worden verzonden via zo’n verbinding.

De wet eist dat persoonsgegevens ‘adequaat’ worden beveiligd tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang. Veruit de meest gebruikte en gemakkelijkste oplossing om dit in te regelen is via het gebruik van een SSL certificaat.

Wat is HTTPS?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) verschijnt in je URL balk wanneer een website is beveiligd met een SSL (TLS) certificaat. De gegevens van het certificaat, inclusief de partij die verantwoordelijk is voor de uitgifte ervan en de bedrijfsgegevens van de website-eigenaar kunnen worden gecontroleerd als op het slotje in de browser wordt geklikt.

Hoger in Google met SSL

Google geeft websites met een SSL certificaat (https protocol) een boost in de zoekresultaten. Google zegt dat het toepassen van SSL een klein voordeel oplevert, maar dat dit lang niet zo zwaar weegt als kwalitatieve website inhoud. Al sluiten ze niet uit dat in de toekomst, de impact van een SSL-certificaat op de zoekresultaten verhoogd wordt.

Zal je website je waarschuwen?

Vorig jaar januari begon Google met het introduceren van een waarschuwing wanneer je een onbeveiligde website bezocht die beschikte over wachtwoord of creditcard invoervelden.

Maar nu gaat Google een stap verder. Ze kondigde aan dat vanaf juli dit jaar, met de release van Chrome 68,
ALLE http website als niet ‘veilig gelabeld’ worden.

Inderdaad, heb je nog niet geüpgrade naar HTTPS, Chrome zal de gebruiker waarschuwen door middel van een klein icoontje in de adresbalk van de browser. Bezoekers zien dus direct dat je website niet veilig is. Dit schrikt potentiële klanten af.

Het is simpel, praat met ons over hoe wij je website HTTPS kunnen maken met een SSL certificaat.
Websites die over deze beveiliging beschikken zijn te herkennen aan het webadres doordat deze begint met “https“ in plaats van “http”. Tevens geven browsers dit weer door een slotje voor of na het webadres te plaatsen of een groene balk (dit zie je bijvoorbeeld bij de inlogpagina van je bank). Voor een SSL verbinding is een SSL-certificaat noodzakelijk.

Tot wel 78% van het huidige Chrome webverkeer maakt al gebruik van https. Loop niet achter de feiten aan, beveilig je website vandaag nog met SSL.

Contact us
Bezoekadres
Overige gegevens
  • IBAN NL74 RABO 0171 2020 74
  • BIC RABONL2U
  • KVK Tilburg 18030836